Doel onderzoek

U gaat een gewrichtsprothese krijgen of heeft die in het verleden gekregen vanwege artrose in uw heup of knie.

Artrose is de meest voorkomende ziekte van de gewrichten. Helaas is nog maar weinig onderzoek gedaan naar de gevolgen van artrose en de operatieve behandeling daarvan op het lichamelijk functioneren en deelname aan de maatschappij (zoals werk, hobbies en sport), het gebruik van zorg (naast medische zorg het gebruik van bijvoorbeeld fysiotherapie of zorg door de diëtist) en de behoefte aan informatie, zorg en begeleiding die mensen met artrose hebben.

Het doel van het onderzoek is het dagelijks functioneren, de tevredenheid en de kwaliteit van leven te meten van patiënten die een totale heup- of knieprothese krijgen. Hierdoor kunnen wij in de toekomst de behandeling verbeteren. Dit geldt zowel voor de operatieve behandeling als de informatie, zorg en begeleiding die mensen met artrose van de heup of knie nodig hebben.

Belangrijke vragen die we willen beantwoorden met dit onderzoek zijn:

  1. Wat zijn de uitkomsten van totale heup- en totale knieprothesen op dagelijkse activiteiten en maatschappelijke participatie, waaronder werk en werkhervatting; de pre-operatieve leefstijl van de patiënt met daarbij de fysieke gesteldheid; het zelfregulerend vermogen en motivatie.
  2. Daarnaast beantwoorden we de vraag van welke niet-operatieve zorg (zoals fysiotherapie of pijnstilling) patiënten gebruik maken voor- en na de operatie.

Inschrijving Nieuwsbrief

* verplicht