Veelgestelde vragen

Wat is het doel van het onderzoek?

Artrose is de meest voorkomende ziekte van de gewrichten. Helaas is nog maar weinig onderzoek gedaan naar de gevolgen van artrose en de operatieve behandeling daarvan. Met name op het lichamelijk functioneren en deelname aan de maatschappij, zoals werk; hobbies; sport en het gebruik van zorg (naast medische zorg het gebruik van bijvoorbeeld fysiotherapie of zorg door de dietist). Daarnaast is nog weinig bekend over de behoefte aan informatie, zorg en begeleiding die mensen met artrose hebben.

Het LOAS - Longitudinal Leiden Orthopaedics Outcomes of Osteo-Arthritis Study - is een gezamenlijk project van het Leids Universitair Medisch Centrum, het Alrijne, het Groene Hart Ziekenhuis, het LangeLand Ziekenhuis, het Albert Schweitzer Ziekenhuis, het OCON ziekenhuis en het Waterland Ziekenhuis. Het doel is de tevredenheid en kwaliteit van leven te meten van patiënten die een totale heup- of knie prothese krijgen. Op basis van de uitkomsten van deze metingen kunnen wij in de toekomst de behandeling verbeteren.

 

Ik ben benaderd voor dit onderzoek en ik wil graag meedoen. Ik ben de vragenlijst echter kwijtgeraakt. Kan ik nu nog meedoen met het onderzoek?

Het is geen probleem als u de vragenlijst bent kwijtgeraakt. U kunt in dit geval het beste contact opnemen met coördinerend onderzoeker Daisy Latijnhouwers. U kunt hiervoor mailen naar loas@lumc.nl. Het is handig als u in de email de volgende gegevens vermeld: uw volledige naam, het ziekenhuis waarin u bent of wordt geopereerd en uw geboortedatum. Op die manier kunnen we u makkelijk opzoeken in ons systeem. Wij zorgen er dan voor dat er een nieuwe vragenlijst naar u wordt opgestuurd.

 

Ik heb twee dezelfde vragenlijsten ontvangen, wat moet ik nu doen?

Voorop de vragenlijst staat een ID nummer. Indien dit nummer overeen komt tussen de twee vragenlijsten kan u één van de vragenlijsten gewoon weggooien. Wij hebben dan per ongeluk een extra vragenlijst naar u verstuurd. Indien er twee verschillende nummers op staan is er een andere fout gemaakt. Wij verzoeken u dan een e-mail te sturen naar loas@lumc.nl. Het is daarbij handig als u beide ID nummers vermeldt en uw volledige naam. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

 

Ik heb een vervolgvragenlijst ontvangen, maar die komt te vroeg. Ik ben korter geleden geopereerd dan dat op de vervolgvragenlijst staat. Moet ik de vragenlijst nu invullen?

 Af en toe hebben wij helaas een verkeerde operatiedatum in ons systeem staan. Dit kan onder andere voorkomen als de operatiedatum is verplaatst. U krijgt de vervolgvragenlijsten dan eerder dan dat u die zou moeten krijgen. Om dit te herstellen, willen wij u vragen om een e-mail te sturen naar loas@lumc.nl, met daarin de volgende gegevens vermeld: uw volledige naam, het ziekenhuis waarin u bent geopereerd, uw geboortedatum en de juiste operatiedatum. Wij passen dan voor u de operatiedatum aan in ons systeem. 

 

Inschrijving Nieuwsbrief

* verplicht